Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Här händer det grejer

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Wed, December 07, 2011 22:33:20
Nu var det ett tag sen jag satte mig ner och uppdaterade igen. Vill gärna vara bättre men jag har helt enkelt inte tid till det lika mycket som jag vill nu längre , har en bebis som jag inte kan slita ögonen ifrån en sekund innan han antingen slår sig på nått eller hittar på nått bus som han inte får :p En uppdatering ska ni få , den kommer bli några rader men det är ingen som tvingat er att läsa det om ni inte är intresserade :p

Till att börja med kan vi dra en liten uppdatering om Albins utveckling. Den 1 december blev han ju trotts allt 8 månader och det har hänt en hel del sen den senaste månads uppdateringen. Kopierade en liten lista av Hanna, hoppas det var ok :)


Albin gillar: Att busa med stora syster, kasta runt sina leksaker och krypa efter , precis som en liten hund. Ställa sig upp precis överallt där man kan stå, och då menar jag överallt :p Bada! Han älskar att bada :p och även att stoppa allt som kommer i hans väg i munnen ......

Gillar inte: Han är ganska snäll våran bebis och inte speciellt kräsen så det är inte mycket han inte gillar. Han gillar inte att bli torkad runt munnen och händerna när han har ätit och även att klä på sig har blivit riktigt surt. Hade han fått bestämma hade han vart iklädd blöja dygnet runt :p

Äter: Välling på morgonen precis när han vaknar, gröt, burkmat (favoriten är lasagne) då mamma är för lat för att göra egen barnmat :p , och beroende på när han har vaknat på morgonen så får han antingen ett mål gröt till som mellanmål och sedan en flaska välling innan läggdax. Vaknar han sent hoppar vi över mellanmålet och går direkt på vällingen och sen sängen.

Sover: Från 20-21 på kvällen till 06-08 på morgonen. Sover oftast middag mellan 12-13 och en gång på eftermiddagen mellan 16-17 ungefär. Det beror på vad vi gör på dagarna men brukar försöka passa in dom tiderna. Får han själv bestämma så ska han inte sova någonting alls på dagen :p Brukar bli runt 1 timma när han bestämmer :p haha..

Kan: Albin kryper mer och mer , det är fortfarande lite små vingligt och går lite för långsamt så är han lat och vill fram snabbt så blir det att åla sig fram istället :p Han sitter själv kanon bra. Han ställer sig upp utmed möbler , stolar , kartonger , ben .. ja allt som går att ställa sig upp jämte egentligen :p Vilket betyder att han har fått nya skor och slipper skenan på dagarna .. Lycka :) ! Håller man honom i händerna när han står upp så har han även börjar gå framåt , helst så fort och vingligt det bara går ;) Så den här månaden , eller ja , dom senaste två veckorna sen han började krypa , har det hänt massor.. och fort har det gått med..

Säger: Oftast ma ma ma ma men när han blir riktigt arg eller verkligen vill någonting så är det faktiskt mamma som kommer ur den där lilla munnen :) Även ba ba ba kommer numera så pappa är väl inte långt kvar heller :)

Är: Oftast en mycket glad och pigg kille .. Mycket pratsam och skriker endast i nödfall :p Gnällig när han är trött men det är ju alla bebisar/barn..

Favorit saker: Nappen och snuttefilten! :p Även fjärrkontrollerna på bordet är väldigt spännande ..

Tänder: Inte en ända och visar inga täcken på det heller.. Vilket inte gör någonting alls då jag har hört att det ska vara mindre smärtsamt om dom är äldre när dom första tänderna kommer.

Övrigt: Älskar att provsmaka nya smaker och mat. Är nyfiken på precis allt. Storlek 74 på kläder , möjligtvis något plagg i 68 fortfarande men ytters få.. På senaste BVC kontrollen var vikten 8760g och längden 70cm exakt, huvudomfång 45cm..  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.