Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Återbesök hos Ortopeden

Livet med klumpfotPosted by Malin Tue, October 18, 2011 20:58:29

Ja , idag har vi varit hos ortopeden igen. Även denna gången mycket var det en mycket positiv läkare vi träffade. Han är jätte nöjd med Albin fötter och är imponerad över hur fina dom ser ut och hur pass rörliga dom är. Även denna gången sa han att han kunde gissa på att det inte blir någon mer operation och det känns super skönt ! Jag nämnde även att han sover dåligt med skenan på nätterna eftersom att han inte kan ligga på sidan som han vill då det ena benet som ligger ner på madrassen vrider sig ganska mycket, vilket inte alls ser skönt ut så det är väl kanske inte så konstigt att han inte sover bra. Han har fått sova en natt utan skenan för att vi ville testa och se om det var det som var problemet och då sov han som grisen hela natten , utan att vakna en enda gång. Så han erbjöd oss en ny variant av skena som vi ska testa att ha på natten. Det kommer att sitta en slags skena på varje ben istället för emellan benen. Dock så kommer han inte kunna sträcka ut benen helt 100% så vi ska bara testa och se om den kan hjälpa. Gör det inte det är det bara att härda ut och hoppas på att det blir bättre. Så vi har idag vart hos ortopeden 2 ggr. Först för en koll och sen tillbaka igen för att göra en gips avgjutning (stavning?) av båda benen som dom kan gå efter när dom ska tillverka dom nya skenorna. Det kommer att ta ca 3 veckor innan vi får dom så ett tag till får vi vänta. Sen håller vi tummarna att det funkar :) Men som sagt , det är bara en test, funkar det så gör det annars får vi återgå till den vanliga skenan igen. Ortopederna i Stockholm ska tydligen använda sig av den här andra typen av skena och det funkar bra. Så vi får som sagt se hur det blir.. Vi fick även prata med en sjukgymnast då vi ska tänja lite på hans fötter 3 ggr om dagen.. Tydligen någonting dom brukar rekomendera efter 6 månader.. Så det ska vi genast göra. Även sjukgymnasten blev vädligt positiv när hon märkte hur fina och rörliga hans fötter är :D Genast bra !

Mycket mera har vi inte hunnit med idag mer än att fara och flänga. Har vart med Mattias och Mikaela i stallet på ridskolan nu ikväll, det är det enda.

Imorgon blir det förhoppningsvis öppna förskolan igen. Hoppas på att få göra hand och fot avtryck denna gången. :) Återkommer imorgon igen.. Nu blir det soffan och sen sängen..

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.