Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

"Hellre en fettvalk än ett rent helvete.."

Tankar och funderingarPosted by Malin Wed, September 21, 2011 23:25:42
Jag har nu (äntligen efter många om och men) börjar läsa en bok.. Jag är inte typen som läser men just denna bok har jag velat läsa ett tag för man har hört så mycket positivt om den och jag har även funderat på att till och med köpa den.. Ända tills jag kom på att min syster faktiskt fick den i julklapp nån jul (tror det var förra julen) då hon hade önskat sig den.. Boken jag pratar om är "Blondinbellas" bok..


"Egoboost"

Jag tror precis att jag har skaffat mig en ny förebild.. Hon vet verkligen vad hon skriver om den tjejen.. Klok är hon om man ska uttrycka sig så :p Väl valda ord som stämmer så jäkla bra.. Har hittills inte läst minsta ord eller mening som är på något sätt värdelös eller meningslös.. Allt är bara så bra.. Skulle kunna gissa på att hon hjälper och har hjälp många unga tjejer på något sätt genom att skriva denna boken.. Ta bara som exempel det hon skriver om att bygga upp ett självförtroende.. Att alla har en valk här eller där och finnar är helt normalt.. Sånt som man kanske kan ha jätte komplex över som man faktiskt egentligen inte behöver ha.. Ta mig t.ex. som har varit gravid, gått upp massa kilon, ätit massa under 9 månader och har jätte svårt för att bli av med det igen och även sluta äta så som man har gjort.. Jag har bristningar över i stort sätt hela magen, på sidan av låren och sidan av magen.. På "kärleks hantagen" :p .. Jag syter för den dagen jag ska behöva ta på mig en bikini och gå runt såhär.. Jag tror jag minsann visade mig i bikini två gånger under hela sommaren.. Så ska det väl inte behöva vara ? Jag har varit gravid ! Jag har fått världens finaste son , han har skapat min nuvarande mage... Varför ska jag skämmas ? Varför ska man skämmas alls egentligen ..

Att läsa hennes bok får mig verkligen att inse att man faktiskt inte ska skämmas.. Man kan inte vara perfekt , det är omöjligt .. Så, därför har jag nu tänkt att slukas ännu mer av boken och fortsätta läsa nu .. :p Var bara tvungen att dela med mig av detta och tipsa er som tycker någonting i livet är extra jobbigt att faktiskt läsa hennes bok.. Tyck om henne eller inte men det är helt klart värt det !

Två mycket klokt skrivna stycken får avsluta detta inlägg..

"Hellre en fettvalk än ett helvete, är något jag säger väldigt ofta. Självklart är det inte så enkelt. Men det jag menar är att hellre ha en mjuk, gosig, vanlig mage än att hela tiden fundera över hur magen ser ut, svälta sig själv och konstant tänka på mat, och få ångest för vad man stoppar i sig i strävan efter att hålla magen platt.."

"Uppskatta det du har. Du kanske inte har tusen ytliga vänner men däremot två riktigt nära tjej kompisar istället som du litar på till hundra procent. Det är mycket mera värt.."

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.