Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Är det ens en bebis ?

Tankar och funderingarPosted by Malin Fri, August 26, 2011 20:31:53

Som ni vet (ni som känner mig och som läste min blogg under graviditeten) vet kanske vid det här laget att jag funderar väldigt mycket på väldigt mycket konstiga saker när jag har tråkigt eller är ensam för mycket och googlar därför extremt mycket om (väldigt ofta) massa onödiga saker.. Ni vet ju även att jag gärna delar med mig om mina sjuka idéer och tankar så därför tänker jag göra det nu ;)

Jag satt hemma hos Albins mormor i onsdags och gjorde ingenting så jag plötsligt började fundera.. ”Undrar hur stor den största bebisen som någonsin har fötts kan ha varit?” Jag tog ju givetvis upp mitt älskade uppslagsverk (telefonen) och googlade fram det.

En ”liten” pojke , född i Indonesien, vägde 8,4 kg och var 62 cm lång. Fattar ni vilken jätte bebis det är eller ? :O Albin är 64 cm lång och väger 7 kg.. Men han är 4 (!) månader.. Denna pojke föddes alltså sån. Dock med kejsarsnitt och tur var väl det , stackars mamman och behöva klämma ut en sån jätte bebis. Förklaringen till att han var så stor var förmodligen för att hans mamma hade diabetes. När en gravid kvinna med diabetes har för höga blodsockernivåer i blodet så kan fostret få för mycket glukos, och växa sig för stort. Enligt guinness rekordbok har det fötts ännu större bebisar. Den största var också en pojke (år 1879 i USA) på hela 10,4 kilo. :O Men han överlevde inte mer än 11 timmar efter födseln. Även år 1955 i Italien och i Sydafrika 1982 föddes det barn , vilket det måste vara för dom är ju nästan för stora för att kallas bebisar, på 10,2 kg.

Detta måste vara något av den sjukaste , konstigaste fundering som någonsin har dykt upp i mitt huvud , men jag blev så jäkla imponerad om jag får säga så, av att det faktiskt kan födas så stora bebisar.. Eller barn, kalla det vad du vill ;) haha .. När Albin föddes vägde han 2915g och var 48 cm lång. Fatta och lägga honom jämte denna jätte bebis på 62 cm och 8,4 kg.. Han hade ju vart så liten så man nästan hade trott att det var onormalt.. ;)

En bild på denna jätte måste vi ju ha med innan vi avslutar detta inlägg .. Jämte denna "bebis" så ligger det även en normal stor bebis bara för att jämföra då..

Nu ska jag lägga lille man .. Skriver mera senare :)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.