Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Sjuttonde Januari

GraviditetenPosted by Malin Mon, January 17, 2011 12:17:28
Idag när jag gick upp och tittade ut genom fönstret i köket insåg jag att det faktiskt är grönt under allt det vita som ligger på marken.. Det har börjat smälta bort så pass så man faktiskt ser gräset. Det var ju inte igår, nu fattas bara solen så börjar vårkänslorna kika fram :p Men det är väl ingen som vågar ge sig på det än , dom lär ju spricka om några dagar eller så när man vaknar och ser att det har snöat till tusen igen. Det är ju inte helt omöjligt vid den här tiden.. Nä, får nog hålla inne vårkänslorna någon månad till iallafall :p Fram till Mars sen kanske man kan få släppa fram dom ;) Om vi nu får någon vår detta året, förra året blev det ju sommar direkt. Inte mycket till vår där tycker jag .. Men sommar är ju inte fel ;)
En promenad i solen runt munkan eller i Barnarp med mor min eller syster och barnvagn är någonting jag längtar efter .. Inte speciellt långt kvar nu faktiskt :)

På tal om barnvagn...
Vilket h.vete det är att välja en sån sak. Det är ju nästan på värre än att köpa bil. Det finns ju hur mycket som helst att välja mellan.. Väljer mellan två olika vagnar nu iallafall, båda två är Emmaljunga vagnar. Med andra ord , inga billiga vagnar heller..
Men vad gör man , dom ska ju inte bara vara praktiskt, dom måste ju vara fina också;)


Den ena är en combi vagn och den andra är en duo vagn. Frågan är ju nu då vilken av dom man ska ta? Den till höger är smidigare att skifta mellan då man kanske bara använder själva liggdelen fram till 6 månaders ålder. Då det bara är att plocka bort liggdelen i, istället för att behöva ha två olika delar så det blir en del stående och samla damm när man inte använder den. Hmm, det lutar åt den till höger faktiskt. Men sen var det ju det där med färg också ... Det finns 23 olika färger att välja mellan , den här är jätte fin men nackdelen är att det tyget som tillhör färgen så att säga, är inte tvättbart. Det ska man bara tvätta med en fuktig trasa. Hur kul är det om man får nån jätte fläck eller liknande på den då ?
Hmm , det är ett jäkla väljande hit och dit. Sen om det ska vara fasta hjul eller rörliga hjul längst fram. Vilket är smidigast där då ? Tror att jag har bestämt mig men det är ändå fortfarande inte helt 100.. Nä, det tåls att funderas på lite till.. Det är ju en hel del pengar vi pratar om också, en vagn är ju inte billig...

Nog om detta världsproblem.. Har annat att göra idag än att sitta här och skriva massa strunt om barnvagnar ;) hehe ..
Ska till barnmorskan och sen träffa Micha och Yoana en sväng :) Skulle även behöva städa här hemma med.. Tre katter kan stöka till det ganska bra .. :P

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vecka 31

Din bebis kan fortfarande ligga med sitt huvud uppåt men inom en till två veckor ligger de flesta bebisar med huvudet nedåt. Bebisen tar nu nästan upp hela din mage. Din kropp samlar på sig vatten, särskilt fötter och vader kan bli svullna.

Bebis

Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

Du

Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.