Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Still waiting..

GraviditetenPosted by Malin Wed, March 23, 2011 12:32:41
Kan jag inte känna nått endaste litet som jag aldrig känt innan.. Något som kan tyda på att det i alla fall kanske kan vara dax snart ? Nått mer än bara sammandragningar och foglossning ? Snälla bebis , nu går tiden riktigt segt och segare lär den gå om jag ska behöva gå länge till och vänta på dig..
Har en tid inbokad hos barnmorskan den 30:e Mars , dit vill vi INTE gå ...

På tal om foglossning förresten.. Det är många av mina vänner , och framförallt min kära sambo , som frågat vad foglossning egentligen är..
"Fogar är ju bara nått man har i badrummet och köket för att klinkers och kakel ska sitta fast" , haha ..
Jag har försökt att förklara så gott det går och hur det känns men det är fortfarande folk som inte förstår .. Här kommer en enkel lite sammanfattning på vad det är, hoppas att ni blir lite klokare i alla fall ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------


När man är gravid blir kroppens leder rörligare
, särskilt i bäckenet, för att det ska kunna vidga sig under förlossningen så att barnet lättare kan komma ut. Det kallas foglossning. En del kvinnor får ont av foglossningen. Oftast börjar besvären i mitten av graviditeten, men de kan också komma tidigare eller senare.

Det är vanligt att man har ont i ryggen under graviditeten, men all ryggvärk beror inte på foglossning. Foglossningsvärk känns bak i korsryggen, fram över blygdbenet, eller på båda ställena samtidigt. Det kan vara allt från ganska lindriga till mycket plågsamma besvär. Några få har så stora besvär att de måste använda kryckor eller rullstol för att ta sig fram.

Foglossning är inte skadligt för vare sig kvinnan eller fostret, inte heller under förlossningen. Det är viktigt att man inte belastar bäckenet fel den närmaste tiden efter förlossningen, eftersom det kan hindra läkningen. Ungefär tre månader efter att barnet är fött brukar besvären vara borta.  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post181