Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Vecka 21

GraviditetenPosted by Malin Wed, November 03, 2010 21:21:30
Jag är verkligen sämst på att uppdatera. Antingen så är det för att jag har för mycket annat att tänka på när jag väl är hemma och inte jobbar, tränar eller hittar på någonting annat, eller så är det bara så att jag helt enkelt suger på det ;) Det kan man ju sitta och fundera över ett tag .. Men nu så, ska jag försöka skriva några rader iallafall :p Insåg att det är typ 2 veckor sen jag skrev sist. Vilket känns som typ några dagar men ändå ;)

Magen växer så det knakar för er som är intresserade av det .. Antagligen därför filk av någon konstig anledning helt plötsligt börjat läsa vad jag skriver ;) haha , men jag mår kanon :) Trött är man och lite kramper hit och dit har man men det hör väl till kan jag tro. Rör på sig gör h*n också.. Dock så känns det inte på utsidan än men jag känner det hemskt väl på insidan så det dröjer nog inte länge förens alla andra kan få känna det också ;) Vad mer kan man skriva sen sist? Fingrar och fötter svullnar på morgonen och kvällen, vilket inte är alls kul då jag inte kan ha mina ringar eller liknande mera.. Dom får ligga och vänta helt enkelt tills jag kan få på och av dom utan att slita sönder fingrarna varje gång ;) ... Jag kan inte längre sova på mage , vilket jag jämt gör , men det får jag väl också vänja mig vid.. Tur att det inte är längre än 9 månader man är gravid.. ;) haha, känns som jag bara har skrivit nackdelar med att jag är gravid men det är det inte . Det är det mest häftigaste, fantastiska som existerar.. Bara tanken på att det växer en liten liten människa i mig som ska följa mig resten av livet.. En del av mig och Mattias som alltid kommer att finnas där .. Det är en helt underbar känsla <3
Det går liksom inte beskriva för någon som inte vart / är där själv..

Någon bild på magen kommer tyvärr inte in idag, men det ska bli en bild, jag lovar.. Men ni får hålla ut lite ;)

Nu trillar dock mina ögon ihop snart men ni har fått veta lite ändå :) Ska krypa ner i sängen med min sjuka sambo och bota min huvudvärk så vi kan åka iväg på tävlingen i helgen.. Natti Natti Zzzz

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vecka 21


Bebis
Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.

Du
Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post122