Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Vecka 18

GraviditetenPosted by Malin Tue, October 12, 2010 14:05:02
Måste berömma mig själv lite faktiskt. Igår var det cykeln och idag tog jag mig en tur i det fina höstvädret runt munkan. Mycket bra gjort av mig faktiskt, jag hatar att gå ut och gå själv men måste säga att det faktiskt var ganska skönt också. Att kunna gå i sin egen takt och lyssna på lite musik. Efter det blev det en tur till kaffe paus för att hämta en mycket god sallad som nu ligger fint i magen :) Ett bra nyttigt avslut på min lilla nyttighetsdag.. :P Snart bär det av till jobbet men först en lugn stund i soffan för att smälta maten och slöa lite :P----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vecka 18


Bebis

Din lilla bebis har nu börjat utveckla flera basreflexer så som till exempel sugreflexen och göra grimaser. Kanske har du redan varit på ditt första ultraljud eller så räknar du dagarna tills det är dags att se bebisen för första gången.
Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du
Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.
  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post119