Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Väder omväxling..

GraviditetenPosted by Malin Mon, March 28, 2011 12:27:04
Vad hände där då ?
Nä jag la mig igen vid nio var det så grått och tråkigt , såg nästan ut som det regnade .. Nu när man vaknar igen så skiner solen som aldrig förr :) underbart ju ! Där kan vi ju snacka väder omväxling ;) Men det är ju bara bra .. Det får nog bli att göra lite mat och sen ta sig ut på balkongen och sitta där och njuta lite tror jag allt..

Vad hände hos försäkringskassan då
? Skulle fått pengar i fredags egentligen , men fick dom inte förens idag .. När jag väl fick dom så var det dubbelt så mycket mer än vad jag hade räknat med .. Varför det ? Jag ska ha graviditets ersättning eller vad dom kallar det för .. Havandeskaps penning hette det innan.. Det ska vara 80% av min sjuklön vad jag fattat det som , vilket inte borde bli speciellt mycket pengar .. Men när jag kollade kontot idag så har jag fått lika mycket som jag brukar få en vanlig månad när jag jobbat ? :S
Känns hel skumt , det kanske stämmer .. Men vad gör jag om det inte gör det och dom har gjort fel då ? Ska jag ringa och prata med dom eller bara se glad ut ?  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post193

Längtan..

GraviditetenPosted by Malin Mon, March 28, 2011 07:30:16
Nu längtar vi så vi blir tokiga snart här hemma..
Hur länge tänker du stanna där inne i värmen min lilla plutt?

Idag är det måndag igen och om två dagar ska vi till barnmorskan, ska det alltså behöva bli så att vi ska dit en gång till när du fortfarande är kvar i magen? Jag hoppades ju på att slippa det med som det känns och ser ut nu så verkar det ju bli så i alla fall..
Hur som helst så får vi väl en tid för igångsättning då säkert och det kunde ju vara skönt på ett sätt.. Då vet vi ju i alla fall att vi har ett datum , och skulle du inte behagas komma ut innan dess så vet vi ju ändå att senare än så blir det inte.. Så på ett sätt är det ju skönt, snart så.. Det är väl bara att gilla läget och härda ut antar jag ;)
Undrar hur det är och funkar att bli igångsatt? Hur lång tid det tar? Om kroppen klarar av det eller om det blir massa komplikationer , känns så konstigt bara.. Är kroppen verkligen redo för det här eller varför ska man behöva "tvinga" igång det? Hmm, det får vi hoppas att vi slipper i alla fall..
Är det någon som läser som vart med om detta så dela gärna med dig i en kommentar och berätta hur det var :)

Nu ska jag ta mig lite att äta och slå på tvn.. Sen blir det väl en liten tupplur igen, är ju tråkväder ute idag .. :(  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post192

40+5 ...

GraviditetenPosted by Malin Sun, March 27, 2011 16:13:23
Usch , nu har jag gått 5 dagar över tiden och det känns som en evighet !
Varför gör du såhär lilla bebis ? Kan du inte komma ut nu , det är mycket mer spännande saker att titta på här ute än där inne i den mörka magen .. Jag lovar :)

Hemma nu i alla fall efter att ha vart hos svärmor på en liten bit mat.. Alltid gott att slippa laga mat såhär en söndag :) hihi .. Vem bjuder nästa helg ? Förra söndagen var vi hemma hos min mor och far .. Fast det är klart , nästa helg hoppas vi på att bebis är här så vi ska nog stanna hemma då kanske. Men det kan ju vara mysigt det med då ju :)
Det förvånar mig inte om jag ska behöva gå hela denna veckan ut också och bara vänta , och vänta .. Allt för att jävlas ;)

Nä , om man skulle ta och lägga sig ner en stund i soffan och sätta igång en film kanske , eller ett varmt bad hade inte skadat heller .. Ryggen skulle må bra av det idag för idag är den inte snäll .. Men det är klart , värmedynan funkar lika bra den också :) Det är så jobbigt att ta sig upp ur badet sen ;) Man är ju inte smidigast i stan..
Eller om jag kanske skulle ta och göra om mina naglar .. Trött på att ha lila nu , får bli vanliga vita igen tror jag :) Dock med lite glitter så det blir lite liv i ändå .. :)  • Comments(2)//malin.danielzon.com/#post191

Vecka 41

GraviditetenPosted by Malin Wed, March 23, 2011 15:58:22
Nu har vi gått in i Vecka 41.. Känns inte riktigt okej men vad ska man göra mer än vänta?

Har ju tagit en hel del bilder på magen under dessa 9 månaders tid .. Så varför inte lägga ut några och jämföra magen .. Det är väl lite tidsfördriv i alla fall när man inte har nått annat för sig mer än att sitta och glo på tv.. :p

Vecka 15 (inte mycket till mage där)
Vecka 18 (börjar bli lite mera men dock väldigt liten fortfarande)
Vecka 20 (här börjar det i alla fall synas att det är en bebis mage)
Vecka 25 (tiden då jag fortfarande kände mig fin och tyckte magen var fin)
Vecka 30 (här small det till och magen började verkligen växa , ordentligt)
Vecka 36 (tiden då jag började tröttna på att vara tjock och magen var riktigt i vägen)
Vecka 38
Vecka 41 (Såhär ser jag ut nu , tjock tjock och hemskt osmidig..)

Nu är du sååå välkommen älskade lilla plutt där inne <3  • Comments(2)//malin.danielzon.com/#post182

Still waiting..

GraviditetenPosted by Malin Wed, March 23, 2011 12:32:41
Kan jag inte känna nått endaste litet som jag aldrig känt innan.. Något som kan tyda på att det i alla fall kanske kan vara dax snart ? Nått mer än bara sammandragningar och foglossning ? Snälla bebis , nu går tiden riktigt segt och segare lär den gå om jag ska behöva gå länge till och vänta på dig..
Har en tid inbokad hos barnmorskan den 30:e Mars , dit vill vi INTE gå ...

På tal om foglossning förresten.. Det är många av mina vänner , och framförallt min kära sambo , som frågat vad foglossning egentligen är..
"Fogar är ju bara nått man har i badrummet och köket för att klinkers och kakel ska sitta fast" , haha ..
Jag har försökt att förklara så gott det går och hur det känns men det är fortfarande folk som inte förstår .. Här kommer en enkel lite sammanfattning på vad det är, hoppas att ni blir lite klokare i alla fall ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------


När man är gravid blir kroppens leder rörligare
, särskilt i bäckenet, för att det ska kunna vidga sig under förlossningen så att barnet lättare kan komma ut. Det kallas foglossning. En del kvinnor får ont av foglossningen. Oftast börjar besvären i mitten av graviditeten, men de kan också komma tidigare eller senare.

Det är vanligt att man har ont i ryggen under graviditeten, men all ryggvärk beror inte på foglossning. Foglossningsvärk känns bak i korsryggen, fram över blygdbenet, eller på båda ställena samtidigt. Det kan vara allt från ganska lindriga till mycket plågsamma besvär. Några få har så stora besvär att de måste använda kryckor eller rullstol för att ta sig fram.

Foglossning är inte skadligt för vare sig kvinnan eller fostret, inte heller under förlossningen. Det är viktigt att man inte belastar bäckenet fel den närmaste tiden efter förlossningen, eftersom det kan hindra läkningen. Ungefär tre månader efter att barnet är fött brukar besvären vara borta.  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post181

Bristningar ...

GraviditetenPosted by Malin Wed, March 23, 2011 10:16:31
Usch , jag börjar få lite ågren över mina bristningar på magen.. Jag hörde en gång att om man får det sent under graviditeten så är det stor chans att dom försvinner sen , men har suttit och läst lite om det och har du fått bristningar, så försvinner dom inte..
Däremot så kan dom "tyna bort" med åren men dom försvinner inte bara sådär.. Jag som gick och var så glad över att jag inte fått några som helst bristningar mer än några få på låren (men där hade jag lite sen innan som inte syntes så väl så dom har väl krupit fram mer och mer nu då) fram tills för två veckor sedan ungefär då det började komma lite runt min navel där jag hade en piercing för nått år sedan.. Sen har det verkligen exploderat ! Det är inte alls snyggt , jag kommer lida över detta jätte mycket men det är väl sånt man får stå ut med då antar jag..
Jag får ju nått mycket fint för det i alla fall :) Nä , det går tydligen inte undvika dessa hemska sträck .. Dom har kommit för att stanna helt enkelt , det är bara att härda ut..
Det går tydligen inte undvika att få det heller , finns massa olika salvor man kan köpa och smörja in magen med men det sägs också att är din kropp "menad" att få bristningar så får du det , det kan inte en salva i världen göra någonting åt.. Tyvärr ..

Fick du mycket bristningar när du var gravid ? Eller tillhör du en av dom som haft turen och slippa ? Syns dom fortfarande lika mycket ? Släng in en kommentar vet ja :)
Kan alltid vara kul och höra om hur andra hade det / har ..
  • Comments(3)//malin.danielzon.com/#post180

I väntans tider..

GraviditetenPosted by Malin Mon, March 21, 2011 22:28:30
Idag har jag verkligen , och då menar jag verkligen INTE gjort ett skit .. Har legat i soffan hela dan och bara stirrat på tvn i princip.. Inget kul alls, men jag kan verkligen typ inte göra någonting längre.. Får jätte ont både här och var när jag rör på mig alldeles för mycket.. Så nu dom här dagarna som är kvar så kommer jag nog tyvärr inte göra mycket mera än laga lite mat och kanske dra med dammsugaren nått varv i lägenheten nån dag.. Nu är det bara vänta , och vänta , och vänta..
För er då som inte hängt med i svängarna så är det imorgon (22 mars) som bebisen min är planerad att komma ut , men dom det känns nu så blir det nog inte mycket med det tyvärr.. :-/ Känns inte speciellt mycket mera än vad det brukar göra med lite sammandragningar hit och dit.. Tyvärr..

Här har ni förhoppningsvis sista bilden ni får se på magen nu , även om h*n tänker komma senare än det är sagt så blir det nog inga flera bilder .. Nästa bild ni får se som har med bebis att göra ska vara en bild på honom/henne.. :)


Kom hem för ett tag sen , drog mig till Mattias träning när han skulle träna 19.30 , kände att jag behövde komma ut lite i alla fall .. Få lite luft , insåg även att nästan allt det där hemska vita som föll ner från himlen häromdagen faktiskt nästan försvunnit helt här utanför.. Solen som stekt på idag har tagit riktigt bra på snön idag.. Det gillar vi :) Nu är nog faktiskt våren på G .. :)

Har även precis tittat klart på "En unge i minuten" .. Var en liten stackare som föddes i vecka 28, 27+3 eller nått sånt.. Så liten var han , lilla plutten , det är inte mycket till bebis.. Vägde 1100 g , dom sa aldrig hur stor han var men hans pappa täckte ju honom lätt med sina händer .. Innan vecka 34 typ känns lite väl tidigt , ja innan 38 egentligen men efter 34 känns det mer okej i alla fall.. Men söt var han ju , Olle tror jag han skulle heta med faktiskt .. Vad jag fattade det som i alla fall.. :p

Nu ska man väl ta och smälta pizzan som ligger fint i magen .. Sista rycket här nu innan vi ska börja äta nyttig och hemma lagad mat varje dag , alltid , här hemma.. :p Snart så börjar det nyttiga livet.. Ska bara gå här hemma och vänta på att lill*n ska behagas komma ut också , sen så :) Promenad , promenad och massa promenad ute i vårvädret :D

Ha det !
  • Comments(2)//malin.danielzon.com/#post175

Bebisen min ..

GraviditetenPosted by Malin Fri, February 18, 2011 13:58:38
Vart hos barnmorskan idag på lite koll.. Bebisen min som fortfarande valt att stanna kvar i magen ligger helt som den ska , med huvudet vänt neråt och lilla hjärtat bultar på som vanligt :) Nu är det mest bara att vänta på att h*n ska komma till världen. Vilket vi får hoppas blir snart :D Längtar så jag kan dö av att få se den lilla krabaten .. <3
Efter besöket så var jag och älsk på ShangHai och käkade lunch ihop. Mycket trevligt måste jag säga, det händer ju inte allt för ofta .. Rättare sagt, aldrig ;) Mätt och go så funderar jag starkt på en lite powernap så här innan man ska dra igång med städet. Kanske sätta igång en maskin tvätt innan man lägger sig ner , annars får man väl aldrig det gjort ;)


Imorgon fyller Mattias år och då ska mor, far, syster, svärmor och hennes gubbe komma hit på lite fika så städa är ett måste , blir det inte gjort idag, så MÅSTE det göras imorgon. Tur att man har en sambo som är villig att hjälpa till i alla fall annars hade det aldrig gått.. Orkar ju inte så mycket tyvärr.

Sjukt fint väder idag, hade gärna tagit en promenad.. Får väl se om man orkar ta sig ut en kort sväng sen , runt kyrkogården eller nått bara för att få röra på sig lite. Synd att det fortfarande är isigt på vissa ställen annars hade det vart en perfekt dag för Ela att ta ut cykeln på .. Sol och torrt, men som sagt, vid vissa skuggparti är det fortfarande isigt så det är nog lika bra att låta bli :p

Nu får det bli en liten stunds vila som sagt och sen så , städa städa städa...
  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post140

Tjugofemte Januari

GraviditetenPosted by Malin Tue, January 25, 2011 22:37:19
Löning idag. Den var efter längtad kan jag ju säga. Inte för att jag får spec mycket pengar över nu när alla räkningar är betalade men ändå. Det är jobbigt att inte ha några pengar alls.. Så lite har man ju att röra sig med nu iallafall..

Imorgon är det onsdag och jag ska ta mig till IKEA med min kära mor och syster. Slutar ju jobba kl 15 så har ju lite tid efter att åka dit på. Ska investera i en madrass, lakan, täcke m.m. till den lilles säng. Mamma och pappa har sagt att dom gärna ville köpa det och jag har inte tänkt att hindra dom ;)
Har även idag beställt barnvagn.. ÄNTLIGEN, har ju haft så svårt att bestämma mig vad det skulle vara men nu så är det gjort. Vad den kostade behöver vi inte gå in på men det landade inte under 5000 iallafall. Det är inte billigt med vagn om man är så kräsen som mig och vill ha en helt ny ;)

Emmaljunga Nitro City , Dark Coffe blev det , och den kommer att finnas o hämta den 1 Mars :)
(En sittvagn som ändå smidigt kan göras om till liggvagn)


Efter att denna extremt roliga och billiga lilla beställning gjorts så bar det av hemåt för att Sandra, Linda och Johan skulle komma på besök. Sandra tog det stora steget och var min första försökskanin då jag gjort hennes naglar.
Tycker faktiskt att det blev riktigt bra för att vara första gången någonsin med den sortens gelé och UV lampa m.m.
Imorgon är det Linneas och Mathildas tur :) Hoppas på att det kanske kan bli ännu finare. Nu vet jag ju hur jag ska göra iallafall :) Övning ger färdighet :)


Nu får det bli sängen , en så hårt arbetande kvinna som mig behöver ju sin skönhetssömn. Ska ju faktiskt jobba hela 3 timmar imorgon. 12-15 ;)
Natti Natti ... . Zzzzz


  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post127

Sjuttonde Januari

GraviditetenPosted by Malin Mon, January 17, 2011 12:17:28
Idag när jag gick upp och tittade ut genom fönstret i köket insåg jag att det faktiskt är grönt under allt det vita som ligger på marken.. Det har börjat smälta bort så pass så man faktiskt ser gräset. Det var ju inte igår, nu fattas bara solen så börjar vårkänslorna kika fram :p Men det är väl ingen som vågar ge sig på det än , dom lär ju spricka om några dagar eller så när man vaknar och ser att det har snöat till tusen igen. Det är ju inte helt omöjligt vid den här tiden.. Nä, får nog hålla inne vårkänslorna någon månad till iallafall :p Fram till Mars sen kanske man kan få släppa fram dom ;) Om vi nu får någon vår detta året, förra året blev det ju sommar direkt. Inte mycket till vår där tycker jag .. Men sommar är ju inte fel ;)
En promenad i solen runt munkan eller i Barnarp med mor min eller syster och barnvagn är någonting jag längtar efter .. Inte speciellt långt kvar nu faktiskt :)

På tal om barnvagn...
Vilket h.vete det är att välja en sån sak. Det är ju nästan på värre än att köpa bil. Det finns ju hur mycket som helst att välja mellan.. Väljer mellan två olika vagnar nu iallafall, båda två är Emmaljunga vagnar. Med andra ord , inga billiga vagnar heller..
Men vad gör man , dom ska ju inte bara vara praktiskt, dom måste ju vara fina också;)


Den ena är en combi vagn och den andra är en duo vagn. Frågan är ju nu då vilken av dom man ska ta? Den till höger är smidigare att skifta mellan då man kanske bara använder själva liggdelen fram till 6 månaders ålder. Då det bara är att plocka bort liggdelen i, istället för att behöva ha två olika delar så det blir en del stående och samla damm när man inte använder den. Hmm, det lutar åt den till höger faktiskt. Men sen var det ju det där med färg också ... Det finns 23 olika färger att välja mellan , den här är jätte fin men nackdelen är att det tyget som tillhör färgen så att säga, är inte tvättbart. Det ska man bara tvätta med en fuktig trasa. Hur kul är det om man får nån jätte fläck eller liknande på den då ?
Hmm , det är ett jäkla väljande hit och dit. Sen om det ska vara fasta hjul eller rörliga hjul längst fram. Vilket är smidigast där då ? Tror att jag har bestämt mig men det är ändå fortfarande inte helt 100.. Nä, det tåls att funderas på lite till.. Det är ju en hel del pengar vi pratar om också, en vagn är ju inte billig...

Nog om detta världsproblem.. Har annat att göra idag än att sitta här och skriva massa strunt om barnvagnar ;) hehe ..
Ska till barnmorskan och sen träffa Micha och Yoana en sväng :) Skulle även behöva städa här hemma med.. Tre katter kan stöka till det ganska bra .. :P

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vecka 31

Din bebis kan fortfarande ligga med sitt huvud uppåt men inom en till två veckor ligger de flesta bebisar med huvudet nedåt. Bebisen tar nu nästan upp hela din mage. Din kropp samlar på sig vatten, särskilt fötter och vader kan bli svullna.

Bebis

Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

Du

Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.
  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post125
Next »