Mamma till Albin 2011-04-01

Mamma till Albin 2011-04-01

Om bloggen

I den här bloggen får ni läsa om mitt liv som ung mamma och min vardag.. Även mycket tankar och funderingar om allt möjligt men framförallt livet som småbarns förälder..

Bissingar?

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Mon, December 12, 2011 20:48:05
Kan det vara så att dom är på g nu eller? Albin har varit ovanligt gnällig både igår och idag.. Han äter som vanligt men så fort han börjat gnälla så har han stoppat in sin hand i munnen och tuggat på den. Visst, han tuggat ofta på sina fingrar men inte hela handen. Det har han inte gjort sen han var typ två månader.. :p Plus att han har vart på och tuggat på allt, det gör han för det mesta men inte på det här sättet. Han har till och med vart på och tuggat på bordskanten när han sitter i sin stol och ska äta. Det tillhör inte det vanliga .. Plus att han börjat dreggla mera , och det känns som om det börjar bli ojämt och knöggligt i tandköttet.. Det kan ju inte vara annat än bissingar eller? Får hoppas att dom dyker upp snart bara så han inte är såhär gnällig länge. Det tillhör inte vanligheterna om man säger så..

I övrigt så händer det inte mycket mer här hemma. På lördag har jag mitt sista prov i skolan som ska avgöra om jag kan kalla mig nagelterapeut eller inte. Usch , är galet nervös. För er som vill veta mer om vad jag sysslar med så kan ni besöka http://malinsnaglar.danielzon.com/ ;)

Nu blir det att fortsätta kika på byggfällan som är i barnarp och härjar.. Sen blir det sängen..

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post353

Här händer det grejer

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Wed, December 07, 2011 22:33:20
Nu var det ett tag sen jag satte mig ner och uppdaterade igen. Vill gärna vara bättre men jag har helt enkelt inte tid till det lika mycket som jag vill nu längre , har en bebis som jag inte kan slita ögonen ifrån en sekund innan han antingen slår sig på nått eller hittar på nått bus som han inte får :p En uppdatering ska ni få , den kommer bli några rader men det är ingen som tvingat er att läsa det om ni inte är intresserade :p

Till att börja med kan vi dra en liten uppdatering om Albins utveckling. Den 1 december blev han ju trotts allt 8 månader och det har hänt en hel del sen den senaste månads uppdateringen. Kopierade en liten lista av Hanna, hoppas det var ok :)


Albin gillar: Att busa med stora syster, kasta runt sina leksaker och krypa efter , precis som en liten hund. Ställa sig upp precis överallt där man kan stå, och då menar jag överallt :p Bada! Han älskar att bada :p och även att stoppa allt som kommer i hans väg i munnen ......

Gillar inte: Han är ganska snäll våran bebis och inte speciellt kräsen så det är inte mycket han inte gillar. Han gillar inte att bli torkad runt munnen och händerna när han har ätit och även att klä på sig har blivit riktigt surt. Hade han fått bestämma hade han vart iklädd blöja dygnet runt :p

Äter: Välling på morgonen precis när han vaknar, gröt, burkmat (favoriten är lasagne) då mamma är för lat för att göra egen barnmat :p , och beroende på när han har vaknat på morgonen så får han antingen ett mål gröt till som mellanmål och sedan en flaska välling innan läggdax. Vaknar han sent hoppar vi över mellanmålet och går direkt på vällingen och sen sängen.

Sover: Från 20-21 på kvällen till 06-08 på morgonen. Sover oftast middag mellan 12-13 och en gång på eftermiddagen mellan 16-17 ungefär. Det beror på vad vi gör på dagarna men brukar försöka passa in dom tiderna. Får han själv bestämma så ska han inte sova någonting alls på dagen :p Brukar bli runt 1 timma när han bestämmer :p haha..

Kan: Albin kryper mer och mer , det är fortfarande lite små vingligt och går lite för långsamt så är han lat och vill fram snabbt så blir det att åla sig fram istället :p Han sitter själv kanon bra. Han ställer sig upp utmed möbler , stolar , kartonger , ben .. ja allt som går att ställa sig upp jämte egentligen :p Vilket betyder att han har fått nya skor och slipper skenan på dagarna .. Lycka :) ! Håller man honom i händerna när han står upp så har han även börjar gå framåt , helst så fort och vingligt det bara går ;) Så den här månaden , eller ja , dom senaste två veckorna sen han började krypa , har det hänt massor.. och fort har det gått med..

Säger: Oftast ma ma ma ma men när han blir riktigt arg eller verkligen vill någonting så är det faktiskt mamma som kommer ur den där lilla munnen :) Även ba ba ba kommer numera så pappa är väl inte långt kvar heller :)

Är: Oftast en mycket glad och pigg kille .. Mycket pratsam och skriker endast i nödfall :p Gnällig när han är trött men det är ju alla bebisar/barn..

Favorit saker: Nappen och snuttefilten! :p Även fjärrkontrollerna på bordet är väldigt spännande ..

Tänder: Inte en ända och visar inga täcken på det heller.. Vilket inte gör någonting alls då jag har hört att det ska vara mindre smärtsamt om dom är äldre när dom första tänderna kommer.

Övrigt: Älskar att provsmaka nya smaker och mat. Är nyfiken på precis allt. Storlek 74 på kläder , möjligtvis något plagg i 68 fortfarande men ytters få.. På senaste BVC kontrollen var vikten 8760g och längden 70cm exakt, huvudomfång 45cm..  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post352

O så bara stod han där...

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Tue, November 22, 2011 23:43:11
Idag är ytterligare en dag att minnas i Albins skenande utveckling.. När jag satt här i soffan idag och Albin höll på o grejade som vanligt på golvet så dök det rätt som det var upp ett litet huvud bredvid mig. Han står alltså jämte soffan. Han ställde sig upp, helt själv. Att han går upp på knä är inget ovanligt numera men han stod på fötterna.. Dock inte så länge då hans skor är tok hala och inte alls gjorde för att stå på så han halkade ner ganska snabbt igen. Om man skulle ta o ringa ortopeden imorgon och fråga hur vi ska göra. Att skorna är hala och han inte kan stå som han vill hindrar ju hans utveckling, eller? Annars får jag väl köpa halksockar och sätta på skorna eller nått ;) det skulle ju säkert funka. Men ett samtal får det nog bli ändå med tanke på att han inte gjort annat idag än att försöka ställa sig upp igen..

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post347

November 16

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Wed, November 16, 2011 19:27:34
Jag är alltid trött. Vilket kanske inte är konstigt för den delen , jag är ju trotts allt mamma till en vild, 7 månders, bebis som inte sover på nätterna. Men inatt har han sovit emellan oss halva natten och sovit jätte bra. Hur kan jag då vara trött? Jag har ju fått sova? Helt galet..

Måste även tillägga för er som vill veta, att Albin idag tagit hela 3 krypsteg. Sakta men säkert ;) nu är han på G ...

/M

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post342

Mamma

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Sat, November 12, 2011 20:34:37
Idag är dagen, dagen ordet som vi väntat på trillade ur Albin lilla mun. Han sa mamma , inte mamammamama utan mamma :) . Han har även fortsatt under hela dagen efter det sen några gånger så det var inte bara en tillfällighet :p. Gulligt var det med. Jag satt och gjorde mammas naglar och hade då satt Albin i hans matstol jämte mitt lilla bord. Efter en stund började han bli trött och ville inte alls sitta där mer, då kom det :) Han tittade på mig med sina små ögon blå och fick fram mamma. Inte nog med det så sträckte han dessutom sina händer mot mig när jag reste mig upp precis som att han verkligen ville att jag skulle ta honom. Jag tror att mitt mamma hjärta smälte där lite för en stund. Min lilla skatt, <3 babababababa är ett vanligt uttryck också så pappa kommer väl snart med skulle jag tro <3

Han kryp-ålar sig fram på golvet. Alltså kryper i stort sätt med benen men får inte riktigt in det där med armarna än men han är på got väg. Krypställningen finns ju där i alla fall. Därav den dåliga uppdateringen nu mera, jag har inte en lugn stund att sätta mig ner att skriva längre. Jo visst, på kvällarna när han sover men då är jag ju också trött och helt enkelt för lat för att dra fram datorn ;) haha.. 7 månader har han blivit under denna tiden jag vart dålig på att uppdatera också. Men ingen BVC koll denna månaden så har inget nytt ang. vikt och längd där heller.

Jo, vi går ju på babysim varje lördag. Super mysigt, och idag har Albin fått dyka för första gången. Gick kanon bra , jag var lite nojig för att dra ner honom under vattnet till en början för det kändes så elakt men efter att tias gjort det och man såg på Albin att det var helt ok så vågade jag också ta steget ;). haha , hade simglasögon på mig samtidigt så när vi gick under ytan kunde jag se honom och jag måste säga att det var ur gulligt och såg ganska kul ut ;). Öppna ögon dessutom , haha.. Fattar nog inte riktigt att dom ska stängas när man är under, eller får in vatten i ögonen ;). Efter det ställde sig Mikaela på vågen på rosenlund och när vi tagit reda på hennes vikt så fick hon hålla Albin så vi på ett ungefär kunde se vad han kanske kan väga nu. Om vågen stämmer så har han kommit upp på hela 9 kg ! Kan det stämma ? Nä , det kändes jätte mycket , jag skulle kanske tippa på 8,6 - 8,7 någonting.. Men 9 kg?! Jo kanske.. det återstår att se på 8 månders kontrollen i december. 8 månader , jisses...


Lite bilder på hur jag har det här på dagarna så ni kanske kan förstå min kassa uppdatering. Jag har numera en bebis som är och ska va med överallt ;)

Nog med skrivande ikväll, nu är ni lite uppdaterade i alla fall ;) btw, skolan går utmärkt hittills.. Besök gärna min blogg för min lilla nagelverksamhet också --> Här


Chip o Hej !

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post338

TröttMamma.nu

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Fri, October 14, 2011 19:07:26
Jag vet inte om jag har nämnt det tidigare men Albin har börjat sova väldigt oroligt på nätterna. Vi provade ju att ge honom välling för snart 3 veckor sedan och då trodde jag att det var det som var problemet eftersom att han blev hårt i magen också. Men det verkar inte vara det för vi slutade med den igen så fort vi märkte att han blev hård, så det är han inte längre i alla fall. Men han sover fortfarande jätte oroligt på nätterna, och nej , det är inte bara för att vi har bytt vagn utan han har hållt på så här redan innan vi bytte vagnen. Kan det vara så att han drömmer mycket på nätterna så det är därför han inte sover som vanligt ? För att han är med om mer och med mer på dagarna nu när han blir större,, och inte bara ligger isolerad i sin vagn ? Någon som har hört om någonting sådant någon gång ? hmm.. Får väl hoppas att det bara är en period han går genom så det blir bättre sen igen.. Han som alltid sover så bra på nätterna annars..

Idag har vi inte gjort speciellt mycket. Städat och handlat. Bara massa bra grejer. :p Vi skulle gått ut och gungat en stund innan men det är inte roligt när man är ensam. Får bli imorgon ist så Mattias och Mikaela kan följa med också.. :)

Imorgon är det även ÄNLIGEN dax för babysim. Ska bli så himla skoj och mysigt. Synd bara att jag är mindre taggad på att visa mig i bikini men det är väl bara att göra. Vem ska bry sig ? Jag kommer ju inte direkt vara den enda mamman där inne. Det blir nog bra med det.

Mikaela sover hos hennes farmor inatt så vi ska ha mys nu ikväll.. Bara jag och Tias när Albin har somnat med. Det var ett tag sen .. Lite Fläskfilé, potatisgratäng och Idol bjuder kvällen på. En öl eller två med ska väl vara gott till..

Nehe , dax att lägga bebisen min.. Återkommer imorgon :)

  • Comments(2)//malin.danielzon.com/#post330

Wanted !

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Fri, October 07, 2011 14:15:50
Mamma kommer tycka att jag är knäpp om jag säljer våran vagn vi har nu och köper en ny när den var så dyr .. Men jag har idag råkat halka in på babyproffsen och hittat en sittvagn som dom säljer ut 1000:- billigare än vad den är egentligen.. Så , nu är frågan.. Ska man köpa den nu för att den är så billig och använda den om typ 1-2 månader ? Den är super snygg och hjulen på den kommer att vara mycket bättre till vintern än dom som är på våran vagn nu .. Den går även att ligga i också.. Plus att den är mindre och hundra gånger smidigare... Hmm , det återstår att ta en funderare över helgen. Det kan faktiskt vara värt det ! Även fast vissa inte tycker det kanske :p

En sån här är det fast inte den färgen.. Det blir isf antingen en baby blå eller mörk gråaktig färg med lite mönster på vissa ställen.. Sen en åkpåse till också så blir det awesome ;D

Har även vart på IKEA en sväng idag med syster.. För ovanlighetens skull menar jag :p .. Börjar känna mig ganska hemma där, A6 överhuvudtaget om jag får erkänna.. haha , kanske ränner där lite väl ofta.. Men idag hade jag inte mer än 20:- med mig och köpte en hållare till plastpåsar att sätta i skåpet under diskbänken :p kanon .. Var även på A6 igår också och köpte mössa och "fuskolle" till Abbe och även två nya mobilskal på rea till mig .. :p

Ikväll är Mattias på AfterWork så det blir tacos och Idol mys här hemma idag.. Jag , Ela och Abbe.. :) Kanske syster med men tror hon har fullt upp.. Hon och hennes pojkvän håller på att flytta.. Imorgon ska dom flytta in så dom har lite att göra ikväll..

Ja ja , liten stund i soffan medans Abbe sover och sen åka och hämta Mikaela på fritids.. Bye bye ..

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post324

Öppna Förskolan

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Wed, October 05, 2011 17:13:41

Idag har vi äntligen kommit iväg till öppna förskolan. Som jag nämnt nu dom senaste onsdagarna och sen att det aldrig har blivit av p.g.a olika förhinder. Men nu så .. Kul att se alla små barnen faktiskt.. Var dock väldigt stelt idag.. Hoppas att det blir bättre annars kan jag lika gärna sitta hemma istället.. Jag har själv varit väldigt trött efter en ganska jobbig natt men hoppas att det blir bättre nästa vecka.. :) Skulle vara så kul och skönt att ha nån mer mamma att umgås med här i jkpg , men alla kan väl inte ha det ;) Så är det väl när man skaffar barn i min ålder och är typ den enda som har ett stadigt förållande. Jag har ju Yoana med hon bor i Mullsjö.. Åker jätte gärna dit men det tar ju en del bensin.. Ja ja , jag har ju mina andra vänner också så klart ;) ..

Har en liten fundering på en åkpåse till Albin nu till hösten och vintern. Är det någonting man vorde skaffa sig eller är det bara för lite mindre bebisar ? Sitter dom i en sån ganska länge tro ? Jag har inte en aning.. Någon som har erfarenhet ? Hur som helst så lutar det isf åt en som går i samma märke och färg som vagnen. Skulle väl kunna ta nån som är lite billigare med och svart men är man kräsen så är man ;) Har ju ett present kort på babyproffsen som Albin fick i dop present av sin moster så det blir ju faktiskt inte så farligt dyrt i slutändan :p .. Får nog ta bilen imorgon och kika på en tror jag minsann.. Om dom ens har nån hemma i den färgen ..

Vi har även idag lämnat tillbaka Albins bil stol.. Vi hade ju bara hyrt den under en viss tid (stolen är från 0-6 mån).. Så nu blir det jobbigt när han somnar i bilen då det är en som ska sitta i bilen och inte går att bära med sig så smidigt.. Han som alltid vaknar när man ska lyfta upp honom då han har somnat.. hrmf, det blir nog bra med det med..

Nu blir det att ta det lugnt en stund på soffan medans Albin sover och jag väntar på att Tias och Mikaela ska komma hem.. Sen bär det av mot ICA för lite inhandling av det viktigaste som saknas i kyskåpet och lite annat smått och gott.. Hej hej ..

Delar med mig av en bild på Albin och Noelle från Öppna förskolan idag med..

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post323

Tiden går..

Albin 6-9 månaderPosted by Malin Mon, October 03, 2011 13:51:15
.. alldeles för fort ibland alltså. Våran lilla lilla Albin är inte så liten längre. Han är ett halv år redan. Det känns som om det var en månad sen eller två som jag låg där inne på BB med den där lilla bebisen som vuxit och bildats i min mage i 9 månader.. Nu har han levt mer än halva den tiden.. Om man jämför med 6 månader i magen och 6 månader nu så kan jag ju säga att vara gravid i 6 månader känns som en evighet jämfört med nu.. och tiden lär ju inte sakta ner direkt..

Utvecklingen går framåt och det dröjer nog inte jätte länge förens han kryper nu.. Då lär jag ju inte ha en lugnt stund här hemma.. Så exalterad som han är nu när han i princip ligger stilla så lär han ju hitta på allt för att inte låta verken mamma eller pappa sitta stilla sen ;)

- Han äter numera ett helt mål barnmat om dagen och vi har även börjat med välling.

- Han ÄLSKAR MajsKrokar :D

- Han hasar sig fram sakta men säkert på golvet när det är någonting han vill komma åt , annars har han även kommit på att han man kan rulla runt för att ta sig någonstans :p

- Han "pratar" mer och mer och kommer på nya ljud varje dag. Blir säkert en sån där prat kvarn som man inte kan få tyst på sen :p

- Sitter några få sekunder själv. (tills han kommer på att han ska plocka med någonting, tappar koncentrationen och då även balansen:p)

- Vrider huvudet när man ropar hans namn.

Det var väl några punkter i alla fall som har hänt denna månaden.. Det händer ju någonting nytt varje dag men skulle jag skriva varje liten detalj skulle jag få sitta ett tag :p haha ..

Nu sover han i alla fall och jag ska väl passa på att ta någonting att äta..

  • Comments(0)//malin.danielzon.com/#post321